UE prelungește cu șase luni sancțiunile împotriva responsabililor de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei

  • 13 Martie 2023 18:05
UE prelungește cu șase luni sancțiunile împotriva responsabililor de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei

Statele membre au decis luni, 13 martie, să prelungească cu încă șase luni, până la 15 septembrie 2023, măsurile restrictive care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei, transmite caleaeuropeana.ro.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Uniunii Europene, sancțiunile existente prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interdicția de a pune fonduri sau alte resurse economice la dispoziția persoanelor și entităților enumerate.

1473 de persoane fizice și 205 entități sunt vizate de aceste măsuri, multe dintre acestea fiind incluse pe lista neagră ca răspuns la agresiunea militară nejustificată și neprovocată în curs de desfășurare a Rusiei împotriva Ucrainei.

După 24 februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, UE a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei cu scopul de a slăbi semnificativ baza economică a Rusiei, de a o priva de tehnologii și piețe critice și de a-i reduce semnificativ capacitatea de a purta războaie.

În concluziile Consiliului European din 9 februarie 2023, UE și-a reiterat condamnarea fermă a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care constituie o încălcare flagrantă a Cartei ONU și care a adus suferințe și distrugeri imense Ucrainei și poporului său.

”Rusia trebuie să pună capăt imediat războiului său atroce”, reiau statele membre apelul la adresa Moscovei.

Uniunea Europeană reiterează că va fi alături de Ucraina cu un sprijin neclintit atât timp cât va fi nevoie și rămâne neclintită în sprijinul său pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău