UE pregătește o listă de produse americane care ar putea fi suprataxate

  • 19 Iulie 2018 17:20
UE pregătește o listă de produse americane care ar putea fi suprataxate

Uniunea Europeană pregătește o listă de produse americane care ar putea fi suprataxate dacă Statele Unite vor impune taxe vamale punitive pe importurile de autoturisme europene. Anunțul a fost făcut azi de comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström.

Într-o declarație pentru Agenția Francepress, comisarul european spune că la nivelul Comisiei Europene se pregătește, în colaborare cu statele membre ale Uniunii, o listă cu contramăsuri, iar acest lucru a fost comunicat partenerilor americani, mai spune Cecilia Malmström, care a apreciat că eventualele taxe impuse de Washington asupra mașinilor europene ar constitui un dezastru.

Această listă este în curs de pregătire, dar se va face de aceeași manieră ca la oțel și aluminiu, mai spune comisarul european. Statele Unite impun de la începutul lunii iunie drepturi vamale punitive de 25% pe oțelul european și de 10% pe aluminiu, o decizie la care europenii au răspuns imediat, prin măsuri de retorsiune împotriva unor produse americane emblematice, precum bluejeans. Președintele american, Donald Trump, amenință acum cu taxe pe importurile de mașini produse în Uniunea Europeană de 25%.

Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, îl va însoți săptămâna viitoare pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în vizita oficială din Statele Unite. Cei doi vor încerca să găsească soluții la tensiunile comerciale dintre Uniunea Europeană și Statele Unite. 

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău