UE pregătește noi angajamente de securitate pe termen lung pentru Ucraina. Borrell: Sprijinul nostru nu depinde de modul în care se desfășoară războiul în următoarele zile sau săptămâni

  • 02 Octombrie 2023 11:23
UE pregătește noi angajamente de securitate pe termen lung pentru Ucraina. Borrell: Sprijinul nostru nu depinde de modul în care se desfășoară războiul în următoarele zile sau săptămâni

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a declarat că UE pregătește angajamente de securitate pe termen lung pentru Ucraina, potrivit unui mesaj pe Twitter, transmite caleaeuropeana.ro.

La 1 octombrie, Borrell a sosit la Kiev în cadrul unei vizite de lucru pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu ministrul de externe Dmytro Kuleba. Aceștia au onorat împreună memoria soldaților ucraineni, care au murit în războiul rusesc împotriva Ucrainei. De asemenea, a avut prima întrevedere față în față cu noul ministru al apărării, Rustem Umerov, cu care a discutat despre „asistența militară continuă” pentru Ucraina. În acest sens, Borrell, a menționat că țara „are nevoie de mai multe capabilități și cât mai repede”.

Ulterior, într-o conferință de presă, șeful diplomației UE, a declarat că sprijinul european pentru Ucraina este constant și structurat și nu depinde de evoluția războiului, relatează Reuters și EFE, preluat de Agerpres.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina nu depinde de modul în care se desfășoară războiul în următoarele zile sau săptămâni. Soldații ucraineni luptă cu mult curaj în fața fortificațiilor impresionante ale apărării rusești. Imaginile din satelit arată că, în unele cazuri, aceste fortificații au o adâncime de 25 km”, a declarat Borrell.

Diplomatul european a precizat că operațiunile ofensive sunt îngreunate de câmpurile dense de mine.

Acesta a subliniat că UE se confruntă cu o amenințare existențială, astfel că sprijinul pentru Ucraina „nu depinde de progresele dintr-o zi”.

„Ucrainenii luptă cu tot curajul și capacitățile lor. Și dacă vrem ca ei să aibă mai mult succes, trebuie să le oferim arme mai bune și mai repede”, a conchis Înaltul Reprezentant al UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău