UE oferă R. Moldova asistență financiară suplimentară de 145 milioane de euro

  • 28 Iulie 2023 17:12
UE oferă R. Moldova asistență financiară suplimentară de 145 milioane de euro

Republica Moldova va primi asistență financiară suplimentară de 145 milioane de euro din partea Uniunii Europene, din care 45 de milioane sub formă de grant iar 100 de milioane sub formă de împrumut. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi corapoartele la proiectele de lege care prevăd acest lucru și va propune plenului Parlamentului ratificarea documentelor, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Asistența financiară suplimentară din partea UE va fi utilizată în sprijinul reformelor în sectorul energetic, statul de drept, climatul de afaceri, administrația publică și piața forței de muncă iar debursarea banilor va depinde de progresele înregistrate de Republica Moldova în implementarea condiționalităților convenite cu UE.

Din octombrie 2021 Uniunea Europeană a mobilizat, potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, ajutoare de peste 1,2 miliarde de euro pentru Republica Moldova, sprijin pentru depășirea crizei energetice și provocărilor economice și de securitate cu care se confruntă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău