UE oferă granturi pentru întreprinderile mici și mijlocii din Găgăuzia și raionul Taraclia

  • 28 Februarie 2017 15:18
UE oferă granturi pentru întreprinderile mici și mijlocii din Găgăuzia și raionul Taraclia

La 1 martie se lansează a doua rundă a concursului de granturi oferite de Uniunea Europeană pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Antreprenori începători și cu experiență din regiune pot obține ajutor financiar nerambursabil de până la 18400 de euro per proiect, transmite IPN.

Banii vor fi acordați prin intermediul programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” , implementat de PNUD. Solicitanții eligibili vor veni cu o contribuție de 20% din suma solicitată. Pe lângă suportul financiar, antreprenorii selectați vor mai beneficia de îndrumare și consiliere individuală în afaceri pe parcursul unui an. Fiecare beneficiar va avea obligația de a crea cel puțin trei locuri noi de muncă.

În cadrul programului vor fi organizate patru sesiuni de informare la Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești și Taraclia.

Propunerile de proiect pot fi depuse până pe 2 mai.

Susținerea inițiativelor antreprenoriale locale este una din cele trei componente de bază ale programului SARD. Acesta mai desfășoară activități pentru abilitarea comunităților, renovarea obiectelor de infrastructură și promovarea cooperării intercomunitare în UTA Găgăuzia și Taraclia. Finanțat de Uniunea Europeană cu 6,5 milioane de euro și implementat de PNUD, programul SARD își propune astfel să intensifice colaborarea între autoritățile centrale și cele locale, precum și între organizațiile regionale din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării sociale și economice a regiunii și a Republicii Moldova în ansamblu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău