UE oferă asistență macrofinanciară în valoare de 400 de milioane de euro R.Moldova, Georgiei și Iordaniei

  • 25 Noiembrie 2020 16:29
UE oferă asistență macrofinanciară în valoare de 400 de milioane de euro R.Moldova, Georgiei și Iordaniei

Comisia Europeană, în numele UE, a efectuat astăzi plăți în cadrul programelor sale de asistență macrofinanciară destinate R. Moldova, Georgiei și Iordaniei.

Potrivit unui comunicat al Comisiei, debursarea în valoare de 50 de milioane de euro destinată R. Moldova provine în totalitate din pachetul AMF de urgență de 3 miliarde de euro.

„Plățile aferente programelor AMF de urgență sunt în conformitate cu prevederile din acordul și ratificarea Memorandumurilor de înțelegere din ultimele luni. Plățile pentru alte tranșe vor fi condiționate de îndeplinirea condițiilor de politică stabilite în aceste documente. Implementarea continuă și rapidă a programelor este o demonstrație importantă a solidarității UE cu aceste țări într-un moment de criză fără precedent”, se precizează în comunicat. 

Plățile acordate Georgiei în valoare de 100 de milioane de euro și Iordaniei în valoare de 250 de milioane de euro provin parțial din pachetul de asistență macrofinanciară (AMF) de urgență de 3 miliarde de euro pentru zece parteneri de extindere și vecinătate, care își propune să ofere suport în atenuarea impactului economic provocat de pandemia COVID-19 și parțial din operațiunile aprobate în aprilie 2018 (pentru Georgia) și ianuarie 2020 (pentru Iordania).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău