UE nu recunoaște "alegerile" organizate de Rusia în Crimeea anexată

  • 09 Septembrie 2019 12:46
UE nu recunoaște

Conducerea Uniunii Europene, câteva țări din blocul comunitar, dar și autoritățile din Georgia au anunțat că nu recunosc așa-numitele "alegeri" organizate de Rusia în Crimeea anexată - scrie portalul "Krim.Realii", menționând că în Rusia au avut loc, duminică, alegeri locale.

"Uniunea Europeană nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a Sevastopolului de către Rusia. Prin urmare, nu recunoaștem organizarea alegerilor locale de către Rusia în peninsula Crimeea și nu recunoaștem nici reprezentanții locali sau naționali aleși pe teritoriul ucrainean" - a comunicat Delegația UE la Kiev.

Mai multe state au declarat, de asemenea, că nu nerecunosc "alegerile" organizate de autoritățile ruse de ocupație în Crimeea. Este vorba despre R. Moldova, Lituania, Letonia, Estonia, România, Georgia și Polonia. În plus, Ministerul de Externe polonez a amintit că Rusia a încălcat dreptul internațional prin anexarea Crimeii, acest lucru reieșind inclusiv din rezoluția Adunării Generale a ONU din 2014. "În acest context, Polonia consideră acțiunile autorităților ruse din Crimeea ocupată drept ilegale și consideră nevalide rezultatele oricăror așa-numite alegeri din peninsulă" - se arată într-un comunicat al diplomației poloneze.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău