UE nu are informații că firmele ar fi plătit în ruble pentru gazele rusești (comisarul pentru energie)

  • 02 Mai 2022 16:25
UE nu are informații că firmele ar fi plătit în ruble pentru gazele rusești (comisarul pentru energie)

Comisia Europeană nu are informații conform cărora vreo companie europeană a plătit în ruble pentru gazele rusești, după ce Moscova a cerut cumpărătorilor străini să se conformeze mecanismului de convertire a plăților din euro sau dolari în ruble, a declarat luni comisarul pentru energie, Kadri Simson, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Comisia Europeană nu are informații despre nicio companie privată sau țară care este dispusă să facă asta", a declarat Kadri Simson la sosirea la reuniunea miniștrilor Energiei din statele membre ale Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, Gazprom a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria, în absența plăților în ruble de la cele două țări pentru livrarea combustibilului.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut țărilor pe care el le-a calificat drept "neprietenoase", după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia își vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăți în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble rusești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău