UE | Ministrul german Seehofer respinge ideea cotelor de refugiați afgani din cauza riscului de 'factor de atracție'

  • 31 August 2021 17:22
UE | Ministrul german Seehofer respinge ideea cotelor de refugiați afgani din cauza riscului de 'factor de atracție'

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, s-a pronunțat marți împotriva indicării unui număr precis de refugiați care să fie preluați din Afganistan, de teama creării unui 'factor de atracție', transmite dpa, citat de Agerpres.

'Nu cred că ar fi foarte inteligent să începem să vorbim despre numere aici, pentru că numerele declanșează ceva', le-a spus Seehofer reporterilor înainte de reuniunea cu omologii săi din Uniunea Europeană.

Șeful diplomației din Luxemburg, Jean Asselborn, care este și ministru al imigrației, amenință cu blocarea unei declarații comune a UE cu privire la criza afgană dacă textul nu va conține o asumare mai puternică de protejare a celor mai vulnerabili.

Asselborn, care reprezintă una din cele mai mici țări din UE, a spus că ar fi sprijinit o cotă colectivă de refugiați a UE, dar a recunoscut că aceasta nu este posibilă.

'Uniunea Europeană este construită pe valori', a declarat el pentru presă. Primul obiectiv al blocului comunitar în acest moment nu ar trebui să fie 'să întărească granițele și să organizeze returnări', ci să le ofere speranță persoanelor vulnerabile, a subliniat el.

În opinia lui Seehofer, Asselborn ar trebui să țină mai mult cont de interesele statelor mari din UE care sunt, în realitate, cele care preiau cei mai mulți refugiați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău