UE introduce standarde alimentare mai stricte

  • 30 August 2021 10:23
UE introduce standarde alimentare mai stricte

Uniunea Europeană impune de luni standarde alimentare mai stricte privind nivelul de plumb și de cadmiu din alimentele pentru bebeluși, anumite legume, fructe, cereale și oleaginoase, condimente, vinuri și sare, ca parte a unui plan mai amplu de prevenire a cancerului, transmite DPA.

"Ca parte a activității noastre vizând îmbunătățirea sănătății prin accesul la diete sănătoase și activitate fizică, în baza Planului european de combatere a cancerului, ne-am angajat să reducem și mai mult prezența în alimente a contaminanților cancerigeni", a declarat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, notează Agerpres.

Noile standarde se bazează pe informații actualizate, care arată că nu există un plafon sub care efectele dăunătoare asupra sănătății umane pot fi excluse în mod sigur.

Oficialii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-au exprimat recent temerile că actuala expunere alimentară la plumb ar putea afecta dezvoltarea neurologică a fetușilor, bebelușilor și copiilor mici.

Un nivel ridicat de plumb a fost detectat în fructe de mare, pește, alge și suplimente alimentare.

Ministerul Mediului din Germania a avertizat că un nivel redus de plumb a fost detectat în cereale sau legume.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău