UE este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, Maia Sandu

  • 18 Iunie 2019 11:45
 UE este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, Maia Sandu

Uniunea Europeană este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară, să ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontalieră și să susțină Republica Moldova cu expertiză internațională în vederea consolidării instituțiilor democratice. Asigurări în acest sens au fost făcute de către șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, susține premierul Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu oficialul european, transmite IPN.

„I-am adresat mulțumiri domnului Michalko pentru ajutorul enorm oferit Republicii Moldova de Uniunea Europeană de-a lungul timpului. L-am asigurat că noul Guvern va îndeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE și va respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile stabilite în Acordul de Asociere”, menționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

luni, premierul a avut o întrevedere și cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, căruia Maia Sandu i-a mulțumit în numele tuturor cetățenilor pentru sprijinul constant și, mai ales, pentru susținerea din ultimele zile a noului Guvern legitim și democratic învestit.

La rândul său, ambasadorul, citat într-un comunicat de presă al executivului, a asigurat că Statele Unite ale Americii vor conlucra îndeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept și crearea unor instituții puternice care să asigure un nivel de viață înalt pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău