UE e gata să reacționeze dacă noile sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei vor submina securitatea energetică a blocului comunitar

  • 26 Iulie 2017 18:48
UE e gata să reacționeze dacă noile sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei vor submina securitatea energetică a blocului comunitar

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri că Uniunea Europeană este pregătită să reacționeze "într-un interval de câteva zile", dacă noile sancțiuni americane la adresa Rusiei vor submina securitatea energetică a blocului comunitar, relatează site-ul agenției Reuters.

Camera Reprezentanților din SUA a votat un nou proiect de lege ce prevede impunerea a noi sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. Inițiativa va trebui să treacă și de Senat înainte să ajungă pe masa președintelui Donald Trump, care are dreptul de a o promulga sau de a-și exercita dreptul de veto.

"Proiectul de lege al SUA ar putea avea efecte unilaterale neintenționate care să aibă un impact negativ asupra intereselor UE privind securitatea energetică. Acesta este motivul pentru care Comisia a concluzionat astăzi că, dacă preocupările noastre nu sunt luate în considerare în mod suficient, suntem gata să acționăm în mod corespunzător într-un interval de câteva zile. Programul „America First” nu înseamnă că interesele Europei vin pe ultimul loc", a declarat Juncker, după o întrevedere cu toți comisarii europeni.

Germania a avertizat deja cu represalii dacă Statele Unite vor sancționa companiile germane implicate în construcția unei noi conducte pentru gaze rusești în zona Mării Baltice.

Diplomații Uniunii Europene sunt preocupați că un eventual conflict Germania-SUA ar putea complica eforturile depuse de Bruxelles pentru a crea un consens privind negocierile cu Rusia asupra proiectului Nord Stream 2.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău