UE dorește să „colaboreze cu parteneri de încredere” precum Canada pentru a elimina „riscurile dependenței” de materiile prime din China

  • 08 Martie 2023 11:50
UE dorește să „colaboreze cu parteneri de încredere” precum Canada pentru a elimina „riscurile dependenței” de materiile prime din China

Uniunea Europeană și Canada se angajează să sprijine Ucraina ”în aceste vremuri întunecate” până când va învinge, este mesajul transmis pe o singură voce de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în vizită în acest stat al Americii de Nord, și premierul Justin Trudeau, în cadrul unei conferințe de presă comune, scrie caleaeuropeana.ro.

Am așteptat cu nerăbdare această vizită. Într-adevăr, Canada este unul dintre cei mai de încredere parteneri ai Uniunii Europene. Împărtășim aceeași viziune asupra lumii, aceleași valori democratice. Credem în puterea cooperării, a solidarității și a multilateralismului. Nu suntem doar parteneri, ci și prieteni adevărați. În calitate de prieteni apropiați, am lucrat împreună pe parcursul ultimului an; am coordonat sprijinul nostru, de exemplu, pentru oamenii curajoși din Ucraina. Uniți într-un scop comun. Cunosc legăturile profunde și istorice pe care dumneavoastră, Canada, le aveți cu vecina noastră Ucraina”, și-a început Ursula von der Leyen intervenția.

Aceasta s-a declarat profund impresionată de gestul făcut de canadieni care au mers anul trecut, în aprilie, în Polonia, pentru a ajuta poporul ucrainean care a trebuit să se adăpostească de bombardamentele rusești.

De asemenea, sunt profund impresionată de ospitalitatea pe care ați oferit-o imediat miilor de refugiați ucraineni aici, în Canada, la fel cum am făcut și noi în Uniunea Europeană. Am primit, adăpostit și protejat patru milioane de refugiați din Ucraina. De asemenea, ne-am aliniat puternic pachetele succesive de sancțiuni împotriva Rusiei, împreună cu partenerii noștri din G7. Sancțiunile mușcă adânc și puternic – de la urmărirea acoliților și propagandiștilor lui Putin până la secarea resurselor de care acesta are nevoie pentru a-și duce războiul, de exemplu, plafoanele foarte reușite ale prețului petrolului pe care le-am convenit împreună”, a amintit oficialul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău