UE condamnă recensământul desfășurat de Rusia în Crimeea

  • 15 Octombrie 2021 17:25
UE condamnă recensământul desfășurat de Rusia în Crimeea

Uniunea Europeană condamnă recensământul desfășurat de Rusia în Crimeea ocupată și cere Moscovei să înceteze încălcarea dreptului internațional - potrivit unei declarații făcute de Peter Stano, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Acesta a subliniat că UE condamnă decizia Rusiei de a efectua un recensământ al populației în Crimeea ocupată și în Sevastopol în perioada 15 octombrie - 14 noiembrie 2021, precum și începerea unui unei noi campanii de recrutare în armată a locuitorilor din peninsula ucraineană anexată. "Aceste acțiuni sunt o încercare de a legitima anexarea ilegală a Crimeii și de a submina în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional" - a remarcat, vineri, Peter Stano.

Astfel, UE solicită Rusiei să înceteze toate încălcările dreptului internațional și dreptului umanitar în peninsula Crimeea. "UE va continua să lucreze pentru o încetare pașnică a anexării ilegale a peninsulei de către Rusia, așa cum a fost confirmat la primul summit al Platformei Crimeea din 23 august. UE va continua politica de nerecunoaștere" - a mai declarat Stano.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău