UE "condamnă ferm" atacul din gara din Kramatorsk

  • 08 Aprilie 2022 14:51
UE

Șeful diplomației europene Josep Borrell a condamnat 'ferm' atacul care a lovit vineri gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei, acuzând Rusia, care a dezmințit că ea ar fi autorul, de 'provocarea unor suferințe umane', relatează AFP, citată de Agerpres.

'Condamn ferm atacul fără discernământ din această dimineață împotriva gării din #Kramatorsk de către Rusia, care a ucis zeci de persoane și a făcut numeroși răniți', a declarat Borrell pe Twitter. 'Este o nouă tentativă de a închide căile de evacuare pentru cei care fug de acest război nejustificat și care provoacă suferințe umane', a denunțat el.

Armata rusă a dezmințit vineri orice tir de rachetă asupra gării din Kramatorsk, denunțând o 'provocare' a forțelor ucrainene, în timp ce această lovitură s-a soldat cu cel puțin 35 de morți, potrivit AFP.

'Toate declarațiile reprezentanților regimului naționalist de la Kiev potrivit cărora Rusia a efectuat un atac cu rachetă împotriva gării feroviare din Kramatorsk reprezintă o provocare și nu corespund adevărului', a declarat Ministerul rus al Apărării, afirmând chiar că doar 'forțele armate ucrainene' utilizează acest tip de rachetă 'Tocika-U' cu care s-a tras asupra Kramatorsk.

Dar Rusia neagă sistematic că ar fi la originea uciderii civililor în Ucraina, unde a lansat o ofensivă militară pe scară largă la 24 februarie, notează AFP.

Aproximativ 4.000 de persoane, majoritatea în vârstă, femei și copii, se aflau în gara din Kramatorsk când a fost lovită vineri de rachete rusești, a declarat primarul Oleksandr Honcearenko, citat de dpa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău