UE cere Google, Facebook, Twitter și Microsoft să prezinte timp de încă șase luni rapoarte privind contracararea dezinformarii

  • 28 Ianuarie 15:48
UE cere Google, Facebook, Twitter și Microsoft să prezinte timp de încă șase luni rapoarte privind contracararea dezinformarii

Comisia Europeană a cerut companiilor Google, Facebook, Twitter și Microsoft să continue pentru încă șase luni repoartele lunare în privința eforturilor lor de a contracara fenomenul "fake news", în special pe tema COVID-19.

Platformele online și rețelele de socializare au fost ținta criticilor la nivel global în legătură cu propagarea știrilor false, ceea ce a declanșat apeluri la adresa organismelor de reglementare de a le constrânge să își intensifice eforturile de gestionare a fenomenului sau să urmeze unele reguli stricte. Companiile, alături de TikTok și agenții de publicitate, au semnat codul de bune practici al Uniunii Europene pentru a contracara dezinformarea de pe platformele lor și trebuiau să prezinte rapoarte privind eforturile lor în acest sens, pentru o perioadă inițială de șase luni.

Rapoartele vor continua timp de încă șase luni, datorită relevanței lor pe durata pandemiei, afirmă executivul UE. Companiilor li s-a transmis să furnizeze mai multe date referitoare la modul în care s-a propagat dezinformarea în timpul crizei coronavirusului și la impactul acțiunilor lor în statele UE.

"Pandemia a devenit un teren fertil pentru afirmații false și teorii ale conspirației, iar platformele sunt amplificatori importanți ai acestui tip de mesaje", a declarat comisarul european pentru valori și transparență, Vera Jourova, adăugând: "Trebuie să continuăm să colaborăm pentru a optimiza lupta noastră cu dezinformarea, însă avem nevoie de mai multă transparență și de un efort mai mare din partea platformelor online."

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
-5
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,03 m/s
Mon
4
Tue
2
Wed
1
Thu
2
Fri
6

Curs oficial BNM 07 Martie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1524 -0.0000
USD 17.5751 -0.0000
RON 4.3335 -0.0000
UAH 0.6337 -0.0000
RUB 0.2386 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău