UE ar putea încheia un contract pentru primul medicament pentru Covid-19 cu administrare orală

  • 13 Octombrie 2021 09:31
UE ar putea încheia un contract pentru primul medicament pentru Covid-19 cu administrare orală

Uniunea Europeană ar putea lua în considerare semnarea unui acord de aprovizionare cu medicamentul experimental al Merck pentru Covid-19 după ce compania îi va cere aprobarea acestuia, a declarat marți un oficial de rang înalt al UE, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Tratamentul antiviral oral molnupiravir a fost dezvoltat de Merck în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics, scrie sursa citată
 
Dacă va fi aprobat de autoritățile de reglementare, tratamentul ar fi primul medicament pentru Covid-19 administrat pe cale orală și, de asemenea, primul tratament pentru pacienții cu afecțiuni ușoare, în timp ce medicamentele existente sunt utilizate în principal pentru a trata bolnavii critici.
 
UE ar lua în considerare o achiziție comună de molnupiravir, ”dacă Merck va face cerere la EMA”, a declarat oficialul UE pentru Reuters, referindu-se la Agenția Europeană a Medicamentului.
 
Luni, Merck a solicitat autorizația de utilizare de urgență în Statele Unite, care și-au asigurat deja 1,7 milioane de tratamente molnupiravir, la un preț de 700 de dolari pe o serie de tratament.
 
Washingtonul a investit în dezvoltarea drogului.
 
Pe tot parcursul pandemiei, UE a semnat acorduri de achiziție în avans pentru vaccinuri experimentale și medicamente împotriva coronavirusului înainte ca producătorii să depună cereri la EMA.
 
Însă oficialul UE a spus că această abordare s-a schimbat acum, deoarece blocul celor 27 de națiuni a intrat într-o nouă fază în criza sănătății.
 
Cu aproximativ 75% din populația sa adultă vaccinată, UE semnează acum acorduri anticipate numai atunci când medicamentele au început cel puțin așa-numita revizuire continuă cu EMA, a spus oficialul.
În cadrul acestei proceduri, autoritatea de reglementare a UE evaluează datele imediat ce acestea devin disponibile, în loc să aștepte o cerere oficială atunci când au fost colectate toate informațiile solicitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău