UE aprobă solicitarea Greciei de a achita anticipat o parte din creditul de la FMI

  • 28 Octombrie 2019 14:48
UE aprobă solicitarea Greciei de a achita anticipat o parte din creditul de la FMI

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) a fost de acord luni să permită Greciei să restituie, înainte de scadență, o parte din masivul împrumut luat de Fondul Monetar Internațional (FMI), se arată într-un comunicat al fondului de salvare al zonei euro, transmite Reuters, prelaut de AGERPRES.

Grecia vrea să plătească aproximativ 2,7 miliarde de euro (trei miliarde de dolari) din creditul primit de la FMI. Achitarea anticipată ar permite Atenei să-și reducă costurile cu serviciul datoriei, deoarece împrumuturile de la FMI au o dobândă mai ridicată decât cea plătită în prezent de Grecia pe piețele de obligațiuni.

Împrumuturile luate de Grecia de la FMI se ridică la aproximativ nouă miliarde de euro.

"Restituirea înainte de scadență a unei părți din creditul FMI este benefică atât pentru Grecia, cât și pentru Mecanismul European de Stabilitate", a afirmat șeful ESM, Klaus Regling.

În timpul crizei datoriilor din perioada 2010-2015, Grecia a fost în imposibilitate de a accesa împrumuturi de pe piețele de obligațiuni și a fost nevoită să apeleze la credite masive de la FMI și de la guvernele din zona euro.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău