UE actualizează Sistemul Informatic Schengen pentru a proteja mai bine frontierele

  • 12 Iunie 2018 18:59
UE actualizează Sistemul Informatic Schengen pentru a proteja mai bine frontierele

Uniunea Europeană va implementa o serie de actualizări la Sistemul Informatic Schengen pentru a proteja mai bine frontierele, într-un efort de consolidare a coordonării între țările UE și pentru o mai bună protecție a granițelor externe ale zonei de liberă circulație, a anunțat marți blocul comunitar, informează dpa.

În urma recomandărilor Comisiei Europene, europarlamentarii și statele membre au convenit asupra unei serii de măsuri care să consolideze principalul sistem informatic al Europei de gestionare și securitate a frontierelor, pentru a combate mai bine criminalitatea transfrontalieră și terorismul.

Aceste actualizări, care vor trebui puse în aplicare cel mai târziu până în 2021, vor include introducerea de alerte pentru persoane necunoscute căutate pentru infracțiuni, pentru cetățeni non-UE ale căror cereri de rezidență au fost respinse și pentru persoane care au nevoie de protecție.

De asemenea, autoritățile vor fi obligate să înregistreze în sistem orice nouă interdicție împotriva cetățenilor țărilor terțe și să emită alerte pentru cazuri de terorism.

Sistemul va "utiliza și mai eficient" amprentele și imaginile faciale în scopul identificării.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău