UE acordă finanțare pentru proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială

  • 20 Martie 2019 13:20
UE acordă finanțare pentru proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială

Comunitățile amplasate în dreapta și stânga Nistrului sunt încurajate să înainteze spre finanțare proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială. Uniunea Europeană va finanța modernizarea a estimativ cinci obiecte de infrastructură socială pe fiecare mal, în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, transmite IPN.

Propunerile de proiect trebuie să vizeze modernizarea instituțiilor sociale, cum ar fi cele cu profil medical, cultură, sport sau învățământ. De asemenea, este vorba despre proiecte de reabilitare a infrastructurii comunitare critice: rețele de aprovizionare cu apă, canalizare, sisteme de gestionare a deșeurilor, iluminare stradală și altele.

O singură localitate sau câteva localități de pe același mal pot depune dosarul pentru finanțare în valoare de până la 80 de mii de euro, din fondurile UE. Cererile comune, elaborate de comunitățile de pe diferite maluri vor fi finanțate cu până la 125 de mii de euro.

Cerințele, criteriile de selectare, lista localităților eligibile și alte detalii pot fi consultate pagina PNUD. Termenul limită de depunere a dosarelor este 8 aprilie.

Cea de-a cincea etapă a Programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a încrederii” a fost lansată în ianuarie 2019. De la inițierea Programului, în anul 2009, peste 80 de obiecte de infrastructură socială de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost renovate și dotate cu echipament, printre care case de cultură, centre medicale, complexe sportive, școli, grădinițe.

 
...
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău