UE a prelungit sancțiunile împotriva Coreei de Nord, din cauza programului nuclear al lui Kim Jong Un

  • 30 Iulie 2020 18:33
UE a prelungit sancțiunile împotriva Coreei de Nord, din cauza programului nuclear al lui Kim Jong Un

Uniunea Europeană a anunțat joi prelungirea cu un an a sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, ca reacție la decizia Phenianului de a continua dezvoltarea de arme nucleare și rachete balistice, scrie Agerpres, preluând AFP. Kim Jong Un a declarat recent că nu va mai fi război, întrucât armele nucleare deținute de Coreea de Nord îi garantează siguranța și viitorul.

57 de persoane și nouă entități, ale căror active sunt blocate, sunt supuse sancțiunilor UE pentru contribuția la programele de înarmare nord coreene, cu încălcarea rezoluțiilor ONU. Celor aflați pe listă li se interzice, de asemenea, intrarea în UE. Lista a fost confirmată joi și va fi publicată vineri în jurnalul oficial al Uniunii, transmite digi24.

Consiliul Uniunii Europene precizează într-un comunicat că sancțiunile împotriva Coreei de Nord sunt mai severe decât cele impuse oricărei alte țări.

„UE a transpus toate rezoluțiile aplicabile ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și a instituit propriul regim autonom de sancțiuni față de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană - n. red.), care completează și întărește sancțiunile adoptate de ONU”, arată comunicatul, adăugând că „UE și-a exprimat de mai multe ori convingerea fermă că o pace durabilă și denuclearizarea peninsulei coreene trebuie realizate prin mijloace pașnice și că procesul diplomatic trebuie continuat, ca singură modalitate de realizare a acestui obiectiv”.

 

Sancțiunile UE sunt reexaminate anual, reamintește AFP. ONU a sancționat până acum 80 de persoane și 75 de entități din Coreea de Nord.

Kim Jong Un a declarat recent că nu va mai fi război, întrucât armele nucleare deținute de Coreea de Nord îi garantează siguranța și viitorul, în pofida neîncetatelor amenințări militare și presiuni din exterior.

"Grație descurajării noastre nucleare auto-defensive eficiente și de încredere nu vor mai exista războaie, iar siguranța și viitorul țării noastre vor fi garantate pentru totdeauna", a afirmat liderul nord-coreean, citat de presa de stat nord-coreeană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău