UE a prelungit cu un an sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei

  • 18 Iunie 2020 15:00
UE a prelungit cu un an sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei

Consiliul Uniunii Europene a prelungit până în iunie 2021 sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării ilegale a peninsulei ucrainene Crimeea - a anunțat, joi, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

"Sunt recunoscător pentru această decizie. Trebuie să creștem presiunea pentru încălcarea drepturilor omului, pentru pașaportizare (acordarea de pașapoarte ruse cetățenilor ucraineni din Crimeea și Donbas, n.red), pentru lansarea legăturii feroviare prin strâmtoarea Kerci, precum și pentru alegerile ilegale organizate în Crimeea" - a scris pe Twitter șeful diplomației ucrainene.

Sancțiunile europene includ interdicții cu privire la importurile în UE de produse originare din Crimeea sau din Sevastopol, investițiile în zona anexată, serviciile de turism și exportul anumitor mărfuri și tehnologii către societăți din Crimeea. Mai sunt afectate de aceste sancțiuni sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei din peninsulă anexată. Se interzic, de asemenea, acordarea de asistență tehnică și furnizarea de servicii de brokeraj, de construcții sau de inginerie legate de infrastructură în sectoarele respective.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău