UE a donat alte 30 de mașini inspectoratului de poliție

  • 07 Noiembrie 2014 16:35
UE a donat alte 30 de mașini inspectoratului de poliție

După ce acum două zile, 164 de autoturisme au fost donate inspectoratelor teritoriale din zonele rurale, astăzi alte 30 de autoturisme de serviciu de model Dacia Duster, în valoare de peste 8 milioane de lei, au ajuns în posesia inspectoratelor de poliție raionale. Procurarea și dotarea acestora a fost posibilă datorită suportului acordat de Uniunea Europeană. Cele 30 de mașini…

După ce acum două zile, 164 de autoturisme au fost donate inspectoratelor teritoriale din zonele rurale, astăzi alte 30 de autoturisme de serviciu de model Dacia Duster, în valoare de peste 8 milioane de lei, au ajuns în posesia inspectoratelor de poliție raionale. Procurarea și dotarea acestora a fost posibilă datorită suportului acordat de Uniunea Europeană. 

Cele 30 de mașini sunt dotate cu sistem GPS, având calități tehnice performante, ne-au declarat câțiva dintre șefii inspectoratelor de poliție din teritorii. ”Sunt dotate cu bande reflectorizante, sistem GPS de navigare”/”Vom utiliza mașinile în scopuri de serviciu în prevenirea și combaterea infracțiunilor”.

Cu cât mai mult crește capacitatea poliției, cu atât va crește și calitatea serviciilor prestate de reprezentanții acestei instituții, a declarat în discursul său șeful Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug. ”Menirea lor este să intervină la apelurile cetățenilor în timp cât mai redus, în orice colț al Republicii Moldova, pe timp de iarnă sau pe timp de vară” a declarta Ion Bodrug.

Donațiile fac parte din procesul amplu de reformare a poliției susținut de Uniunea Europeană, început acum doi ani și menit să ducă la construirea unui sistem polițienesc eficient, modern și profesionist, care sporească încrederii cetățenilor în polițiști, a mai afirmat Ion Bodrug.

Datorită dotării cu echipamente și mașini moderne, dar și unui amplu proces de instruire a tuturor celor 17 mii de angajați ai Ministerului de Interne, ministrul Dorin Recean spune că până la sfârșitul lui 2017 Republica Moldova va avea poliție la standarde occidentale, iar intervenția se va face în 15 minute. ”Împreună cu aceste automobile dar și celelalte instrumente din dotarea dumneavoastră sunteți chemați să asigurați ordinea publică. Pe de altă parte trebuie să ne asigurăm că fiind la hotarul Uniunii Europene, suntem capabili să îl protejăm corespunzător”, a menționat Dorin Recean.

Amintim că miercuri un lot de 164 de mașini Dacia Logan în valoare de peste 25 de milioane de lei au ajuns deja în posesia Inspectoratelor de Poliție teritoriale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău