UE a anunțat un ajutor suplimentar de aproape 200 de milioane de euro pentru antrenarea militarilor ucraineni

  • 28 Noiembrie 2023 19:31
UE a anunțat un ajutor suplimentar de aproape 200 de milioane de euro pentru antrenarea militarilor ucraineni

Uniunea Europeană a anunțat marți un ajutor suplimentar de aproape 200 de milioane de euro pentru formarea de militari ucraineni, majorând bugetul total al acestei misiuni la 255 de milioane de euro, relatează Agerres.

Sunt deja circa 34.000 de soldați ucraineni ce au putut beneficia de această misiune de formare, a declarat șeful diplomației europene Josep Borrell la finalul unei întrevederi, la Bruxelles, cu ministrul afacerilor externe ucrainean Dmitro Kuleba.

În total, UE a consacrat deja 27 de miliarde de euro sprijinului militar pentru Ucraina, însă "trebuie făcut mai mult și mai repede", a insistat Borrell.

Uniunea Europeană se confruntă în schimb cu multe dificultăți în a debloca noi finanțări pentru a ajuta Ucraina în război.

O anvelopă de 20 de miliarde de euro pentru patru ani propusă de Borrell este blocată de reticențele unor țări europene de a plăti mai mult, la fel ca o alta de 50 de miliarde de euro menită să consolideze sprijinul european pentru Ucraina.

"Trebuie să continuăm să lucrăm din greu pentru a mobiliza capacitățile europene menite să se opună tentativelor Rusiei de a distruge Ucraina, de a distruge Europa", a declarat la rândul său Kuleba. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău