Udo Burkholder neagă că Transnistria ar fi o gaură neagră pentru contrabandă

  • 17 Aprilie 2013 09:05
Udo Burkholder neagă că Transnistria ar fi o gaură neagră pentru contrabandă

Șeful misiunii EUBAM de asistență la frontiara moldo-ucraineană, Udo Burkholder, neagă faptul că regiunea transnistreană a Republicii Moldova ar fi o gaură neagră pentru contrabandă.

Regiunea transnistreană a Republicii Moldova nu este o gaură neagră pentru contrabandă, susține șeful misiunii EUBAM de asistență la frontiara moldo-ucraineană, Udo Burkholder, la finalul celei de-a 20-a reuniuni a Consiliului Consulatitiv al Misiunii, care s-a desfășurat la Chișinău.

Udo Burkholder a negat și informațiile precum că prin Transnistria s-ar efectua trafic ilegal de armament. El a recunoscut că există cazuri de contrabandă, dar nu în măsura în care această regiune să fie considerată o gaură neagră pentru contrabandă.

În cadrul reuniunii a fost prezentat raportul pentru ultimele patru luni de activitate a Misiunii. Participanții au apreciat măsurile de consolidare a încrederii între vameșii de pe ambele maluri ale Nistrului și a fost salutată înființarea unui Punct Comun de Trecere a Frontierei la Rosoșani-Briceni și patrularea în comun a frontierei moldo-ucrainene, care a început în luna iulie 2012. Ministrul adjunct al afacerilor externe și integrării europene, Andrei Popov a menționat importanța acestei misiuni în contextul negocierilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și pentru asistența tehnică și materială pe care o acordă EUBAM. 

EUBAM și-a început activitatea la 30 noiembrie 2005, iar mandatul său include consultanță tehnică și suport oferite principalilor săi parteneri, serviciilor grăniceri și vamale ale Republicii Moldova și Ucrainei, în eforturile acestora de aproximare a procedurilor sale la standardele UE.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău