Ucrainenii obțin cel mai mare progres de la începutul războiului. Rusia nu mai controlează total niciuna dintre regiunile „anexate”

  • 04 Octombrie 2022 11:28
Ucrainenii obțin cel mai mare progres de la începutul războiului. Rusia nu mai controlează total niciuna dintre regiunile „anexate”

Rusia nu mai deține controlul total asupra niciuneia dintre cele patru provincii ale Ucrainei pe care spune că le-a anexat săptămâna trecută, după ce trupele ucrainene au avansat cu zeci de kilometri în provincia Herson. Kremlinul spune este în favoarea unei „abordări echilibrate” a problemei armelor nucleare, care nu se bazează pe emoție. Totodată, regimul de la Moscova a transmis că va „continua să se consulte” cu locuitorii din regiunile Zaporojie și Herson pentru a stabili granițele exacte ale regiunilor.

Ministrul britanic al Apărării transmite în evaluarea de marți dimineață că Vladimir Putin a semnat vineri un ordin pentru ciclul de recrutare obișnuit de toamnă, care vizează pregătirea a 120.000 de recruți. Aceștia nu pot, din punct de vedere legal, să fie trimiși în afara Rusiei, notează britanicii, care amintesc și că acest ciclu de recrutare nu are legătură cu bărbații încorporați prin ordinul de mobilizare parțială din 21 septembrie 2022.

Londra mai spune că ciclul de recrutare va începe la 1 noiembrie, cu o lună mai târziu decât de obicei. Întârzierea începerii ciclului este un indiciu al presiunilor tot mai mari asupra capacității Rusiei de a instrui și echipa un număr mare de noi recruți. Greutățile legate de găzduirea, instruirea, echiparea și desfășurarea personalului mobilizat și recrutat sunt semnificative. Deficiențele din cadrul sistemelor administrative și logistice rusești vor continua să submineze aceste eforturi, se mai arată în evaluarea Ministrului britanic al Apărării. 

Vezi mai multe detalii de digi24.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău