Ucrainenii își intensifică contraatacurile în sud. Bombardamente rusești la Harkov

  • 29 Iulie 2022 14:34
Ucrainenii își intensifică contraatacurile în sud. Bombardamente rusești la Harkov

Ucraina și-a intensificat contraatacurile pentru eliberarea regiunilor controlate de Rusia din sudul țării, încercând să bombardeze și să izoleze trupele rusești în zone greu de aprovizionat, au declarat oficialii militari.

Ucrainenii au lovit trei poduri peste  Nipru și i-au izolat pe ruși. Kievul a spus că a preluat controlul și  asupra unor mici așezări de la marginea de nord a regiunii Herson.

Contraofensiva ucraineană din sudul țării „prinde avânt”, potrivit oficialilor britanici din domeniul apărării și informațiilor.

Rusia a lansat în cursul nopții  bombardamente asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime al țării. O  școală și un bloc de locuințe au fost parțial distruse și mai multe  clădiri au fost avariate, potrivit serviciilor de urgență ucrainene,  citate de The Guardian.  

Igor  Terejov, primarul orașului Harkov, a declarat că două rachete au lovit  orașul la ora 4 dimineața. Una a lovit o casă cu două etaje, în timp ce  cealaltă a lovit o școală.

„Serviciul  de Stat pentru Situații de Urgență lucrează deja acolo, caută oameni sub  dărâmături. Până în prezent, nu există informații despre victime sau  decese", a precizat Terejov.

Serviciile de urgență au precizat că un bărbat a fost rănit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău