Ucrainenii au plecat la contraatac în Bahmut, rușii au fost fugăriți din mai multe poziții - generalul Sîrski

  • 01 Mai 2023 10:34
Ucrainenii au plecat la contraatac în Bahmut, rușii au fost fugăriți din mai multe poziții - generalul Sîrski

Contraatacurile ucrainene au alungat forțele rusești de pe unele poziții din orașul asediat Bahmut din estul țării, dar situația rămâne „dificilă", a spus un general ucrainean de rang înalt, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro.

În ultimele câteva luni, bătălia pentru Bahmut a devenit punctul focal al unui conflict care a înregistrat puține schimbări pe front de la sfârșitul anului trecut.

„Situația este destul de dificilă", a declarat generalul-colonel Oleksandr Sîrski, comandantul forțelor terestre, într-o postare de luni pe Telegram.

Ucrainenii au plecat la contraatac în Bahmut

„În același timp, în anumite părți ale orașului, inamicul a fost ținta unor contraatacuri desfășurate de unitățile noastre și a părăsit unele poziții", a adăugat el.

Sîrski a făcut aceste declarații în timpul unei vizite făcute duminică la trupele de pe linia frontului, a precizat armata.

El a adăugat că noi unități rusești, inclusiv parașutiști și luptători din grupul de mercenari Wagner, au fost „aruncate constant în luptă", în ciuda faptului că au suferit pierderi grele.

„Dar inamicul nu reușește să preia controlul asupra orașului", a declarat Sîrski.

Prigojin susține că trupele Wagner au înaintat puțin, dar rămân fără muniție

Forțele rusești au avansat încet și constant în Bahmut, dar un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a declarat duminică că pe „drumul vieții” este încă posibilă aprovizionarea apărătorilor orașului cu alimente, muniții și medicamente.

Duminică, Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner, a susținut că forțele sale au avansat între 100 și 150 de metri în Bahmut, lăsând puțin sub 3 km pătrați din oraș în mâinile ucrainenilor.

Sâmbătă, într-un interviu video de aproape 90 de minute cu bloggerul militar rus Semion Pegov, Prigojin a amenințat că își va retrage trupele din Bahmut, spunând că trupele sale mai au muniție doar pentru câteva zile.

Ucraina a declarat luni că forțele sale au respins mai mult de 36 de atacuri inamice pe partea de est a liniei frontului care se întinde de la Bahmut la Marinka, chiar la vest de Donețk.

Kievul se pregătește să organizeze o contraofensivă de amploare pentru a recuceri porțiuni de teritoriu din est și sud, ocupate de forțele rusești în urma invaziei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău