Ucrainenii anunță că s-au retras din Popasna, oraș capturat de trupele ruse și "făcut una cu pământul"

  • 08 Mai 2022 17:11
Ucrainenii anunță că s-au retras din Popasna, oraș capturat de trupele ruse și

Trupele ruse au capturat orășelul Popasna, din estul Ucrainei, după săptămâni întregi de lupte, au anunțat surse ucrainene, citate duminică de dpa, potrivit Agerpres.

"Din nefericire, trupele noastre s-au retras oarecum din Popasna, pentru că orașul a fost bombardat mai bine de două luni", a declarat duminică guvernatorul din Lugansk, Serhii Gaidai, într-un interviu televizat, potrivit agenției de presă Unian.

Ucrainenii s-au deplasat către poziții pregătite din timp chiar în afara orașului, a adăugat el.

"Totul în Popasna a fost făcut una cu pământul", a spus Gaidai.

În același timp, guvernatorul Lugansk a declarat că au loc lupte grele în jurul localității Voievodivka, o suburbie a orașului Sievierodonețk.

Toate localitățile din regiunea Lugansk sunt în prezent puternic disputate, dar planurile rușilor de "a captura în întregime regiunea Lugansk până la 9 mai" nu sunt realiste, a spus el. În prezent, forțele proruse controlează aproximativ 90% din teritoriu.

De mai multe săptămâni, Popasna a fost luat cu asalt de separatiștii proruși și de trupele Moscovei, cu ajutorul forțelor aeriene și a artileriei. Unități ruse au intrat pentru prima dată în oraș - pe care ucrainenii l-au transformat inițial într-o adevărată fortăreață - în urmă cu acum două luni, la 8 martie.

Înainte de izbucnirea războiului, la 24 februarie, Popasna avea o populație de circa 20.000 de persoane. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău