Ucrainenii anunță că au doborât un bombardier Su-34 care zbura deasupra regiunii Kursk

  • 16 August 17:15
Ucrainenii anunță că au doborât un bombardier Su-34 care zbura deasupra regiunii Kursk

Statul Major al armatei ucrainene a anunțat doborârea unui bombardier Su-34 deasupra regiunii ruse Kursk. „Un vânător-bombardier rus Su-34 a fost distrus noaptea trecută în regiunea Kursk în timpul unei misiuni de luptă de către forțele și mijloacele trupelor de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene Ucrainene”, a anunțat Statul Major General.

Potrivit RBC-Ucraina, avionul rusesc Su-34 Fullback a fost doborât de un sistem de rachete antiaeriene, citând o declarație a Statului Major al Armatei, scrie BulgarianMilitary, relatează Digi24.

Nu este primul aparat de acest tip doborât de ucraineni. La 11 iunie, un bombardier rus Su-34 s-a prăbușit în Osetia de Nord. Incidentul a avut loc într-o zonă muntoasă din apropierea satului de munte Dzuarikau.

Presa rusă a raportat la momentul respectiv că prăbușirea s-a datorat unei „defecțiuni tehnice”. Ucraina afirmă că, între 17 februarie și 2 martie, forțele sale de apărare au doborât cu succes mai multe aeronave rusești, inclusiv două Su-34.

Su-34 este un avion de vânătoare-bombardament rus cu două motoare, supersonic, cu rază medie de acțiune în toate condițiile meteorologice, unul dintre cele mai avansate aparate pe care le are Rusia pe acest segment. Se presupune că Rusia ar avea în jur de 200 de astfel de aparate.

De asemenbea, informații preliminare indică faptul că Ucraina a lovit o trecere de feribot în orașul Kerci din Crimeea ocupată, în cursul nopții de 16 august, precum și o barcă în apropierea comunității Cernomorsk din Krai Krasnodar din Rusia, a declarat Serhii Bratchuk, purtător de cuvânt al Administrației Militare a regiunii Odesa.

Explozii au răsunat în mai multe orașe din Crimeea ocupată în noaptea de 16 august, a arată canalul Telegram „Crimea Wind”, citând relatări ale localnicilor. Un incendiu a fost raportat în apropierea orașului Kerci, în zona trecerii cu feribotul.

Rezidenții din Sevastopol, Simferopol și Kerci au auzit explozii în jurul orei 3:30, ora locală, potrivit relatărilor din mass-media locală.

Explozii multiple au fost raportate, de asemenea, în comunitatea Cernomorsk din regiunea învecinată Krasnodar Krai din Rusia în jurul orei locale 4:30.

Podul Kerci, care face legătura între Crimeea ocupată și Rusia continentală, ar fi fost închis circulației în jurul orei 2:00., au spus locuitorii din zonă. Podul a fost redeschis în jurul orei locale 7:00.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că cinci drone aeriene ucrainene și două drone navale au fost distruse peste noapte în Marea Neagră.

Kyiv Independent nu poate verifica independent niciuna dintre afirmații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău