Ucrainenii antrenați în Marea Britanie sunt trimiși acasă cu echipament complet

  • 04 Decembrie 2022 18:00
Ucrainenii antrenați în Marea Britanie sunt trimiși acasă cu echipament complet

Militarii din Ucraina antrenați în Regatul Unit al Marii Britanii se întorc acasă cu echipament care îi va ajuta pe front. Echipamentul include căști, veste antiglonț, saci de dormit și truse speciale pentru a rezista în timpul iernii, transmite stiri.tvr.ro.

Marea Britanie și-a luat angajamentul să antreneze 19 mii de militari ucraineni.

Peste 7 mii au terminat deja stagiul și s-au întors în Ucraina, informează Ministerul britanic al Apărării.

Fiecare militar care a primit pregătire de specialitate a primit totodată și echipamentul adecvat, pe care l-a luat în Ucraina.

În jur de 195 de mii de elemente ale acestui echipament au fost donate de Marea Britanie. Sunt incluse: căști, truse prim ajutor, uniforme și bocanci, pelerine, saci de dormit și unelte pentru săparea tranșeelor.

"Se va pune accent pe a fi un soldat bun. Pentru că dacă ucrainenii sunt soldați mai buni decât rușii, mai bine echipați, vor fi mai disciplinați, vor fi rotații în tranșee - nu ar trebui să stea în tranșee mai mult de câteva zile înainte de o nouă rotație, nu poți lăsa pe cineva în tranșee pentru două săptămâni când e un asemenea îngheț. Și depinde și de propria disciplină - să aibă grijă de echipamentul lor, să aibă grijă la picioare, orice infanterist îți va spune să ai grijă de picioare, altfel dai de necaz", a explicat săptămâna aceasta profesorul britanic Michael Clarke, într-o analiză pentru Sky News.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău