Ucraineni, cu barca peste Nistru: $1.500 pentru o ștampilă, spre UE. Polițist de frontieră și trei civili - reținuți

  • 05 Martie 12:56
Ucraineni, cu barca peste Nistru: $1.500 pentru o ștampilă, spre UE. Polițist de frontieră și trei civili - reținuți

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, anunță reținerea unui polițist de frontieră și a trei civili, bănuiți de facilitarea intrării și tranzitării ilegale a Moldovei de către cetățeni ai Ucrainei, în ianuarie-februarie 2024.

Aceștia erau transportați ilegal cu barca peste Nistru, contra sumelor de $7.000-$8.000 per persoană. Ulterior, din acești bani, organizatorii grupului infracțional i-ar fi achitat polițistului de frontieră a câte $1.500 per ștampilă aplicată și introducerea în sistemul informațional, pentru legalizarea intrării lor în Moldova. Conform schemei, aceștia organizau traversarea frontierei de stat (prin eludarea punctelor de trecere) pentru grupuri formate din a câte 10 ucraineni.

Urmare a documentării acestei scheme, marți au avut loc percheziții în Dondușeni și Ocnița și la un punct de trecere a frontierei, cu sprijinul Poliției de Frontieră și al angajaților „Fulger.” Drept rezultat, cei patru bănuiți au fost reținuți, precum și au fost ridicate probe importante cauzei penale,  care urmează să fie supuse cercetării.

Ansamblul de probe urmează să fie cercetat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care va determina necesitatea aplicării arestului în privința bărbaților reținuți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău