Ucraina: Zelenski sprijină petiția care solicită introducerea de vize pentru cetățenii ruși

  • 26 Mai 10:19
Ucraina: Zelenski sprijină petiția care solicită introducerea de vize pentru cetățenii ruși

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat miercuri sprijinul pentru petiția prin care se solicită introducerea obligativității vizei pentru cetățenii ruși care intenționează să intre în Ucraina, transmit Reuters și DPA, citat de AGERPRES.

Începând din februarie până miercuri noaptea, petiția online strânsese aproximativ 27.000 de semnături.

''Din cauza agresiunii Rusiei, problema ridicată este importantă și urgentă'', a scris Zelenski.

Liderul ucrainean a afirmat că este necesară înăsprirea controlului asupra intrării cetățenilor ruși pe teritoriul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev, condus de premierul Denis Șmîhal, a fost mandatat să elaboreze un regulament în această privință.

În principiu, între Ucraina și Rusia există un regim fără vize. Totuși, în anii anteriori au existat deja unele restricții asupra intrării rușilor în Ucraina, iar multor indivizi le-a fost refuzat accesul pe teritoriul ucrainean.

Reuters amintește că, în cursul lunii aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se introduc restricții de intrare în Rusia pentru cetățenii țărilor pe care Moscova le consideră 'ostile', printre care Ucraina.

La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susținând că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău