Ucraina: Zelenski exclude orice negociere cu Moscova

  • 17 Iunie 2023 16:30
Ucraina: Zelenski exclude orice negociere cu Moscova

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus din nou orice negociere cu Rusia, declarație făcută vineri, 16 iunie, după o întâlnire cu lideri africani veniți să încerce o mediere între Kiev și Moscova, relatează Agerpres.

„Astăzi am spus clar în timpul întâlnirii noastre (cu delegația africană) ca a permite orice negociere cu Rusia acum, când ocupantul se află pe pământul nostru, înseamnă să înghețe războiul, să înghețe durerea și suferința", a declarat el în cursul unei conferințe de presă comune cu lideri africani, exprimându-și dorința pentru organizarea unui summit Ucraina-Africa în vederea dezvoltării relațiilor cu continentul african.

Înainte de a lansa invadarea Ucrainei în februarie 2022, "Rusia a încercat multă vreme să înșele toată pe lumea cu (acordurile de pace) de la Minsk", încheiate pentru a încerca să soluționeze conflictul cu separatiștii susținuți de Moscova în estul Ucrainei și de care Rusia s-a servit pentru a pregăti o noua ofensivă împotriva vecinului său, a acuzat Zelenski.

 

„Este clar că Rusia încearcă din nou să-și folosească vechea tactică de înșelăciune. Dar Rusia nu va mai reuși să înșele lumea", a adăugat el. "Nu îi vom oferi o a doua șansă", a spus președintele ucrainean.

 

 La rândul său, președintele sud-african Cyril Ramaphosa a lansat, vineri, la Kiev, un apel la "dezescaladare" Ucrainei și Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,17 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău