Oficial american: Ucraina va primi „vești bune” la summitul NATO de săptămâna viitoare

  • 02 Iulie 18:58
Oficial american: Ucraina va primi „vești bune” la summitul NATO de săptămâna viitoare

Este de așteptat ca la summitul NATO de la Washington de săptămâna viitoare Ucraina să primească „vești bune” în ceea ce privește dorința sa de a avea mai multe sisteme de apărare aeriană, a declarat astăzi un oficial cu rang înalt al Departamentului de Stat al SUA, relatează Reuters.

Sperăm că vom reuși să ajungem (la un acord) la summit și să facem noi anunțuri privind apărarea aeriană”, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului, scrie Digi24.

Ați auzit că ucrainenii sunt dornici să obțină sisteme Patriot suplimentare sau sisteme similare. Și cred că vom avea niște vești bune în plus pentru ei pe acest front”, a adăugat oficialul, fără a furniza alte detalii, potrivit Reuters.

Oficialii ucraineni își îndeamnă aliații de luni de zile să le furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a se apăra de atacurile frecvente cu rachete și drone ale forțelor ruse.

România a decis săptămâna trecută să doneze către Ucraina un sistem Patriot, dată fiind deteriorarea situației de securitate din țara vecină, o decizie salutată de președintele Zelenski, cât și de Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:4,63 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău