Ucraina va primi ajutor de la SUA pentru a-și întări granița cu Rusia și Belarus

  • 28 Decembrie 2021 15:46
Ucraina va primi ajutor de la SUA pentru a-și întări granița cu Rusia și Belarus

Statele Unite vor oferi finanțare pentru proiecte de întărire a graniței Ucrainei cu Rusia și Belarusul în contextul escaladării tensiunilor dintre Moscova și Kiev, anunță agenția Reuters.

Serviciul ucrainean de protecție a frontierelor a anunțat marți că proiectele în valoare de 20 de milioane de dolari vizează achiziția de drone și echipamente de înregistrare video, precum și echipamente de protecție pentru grăniceri, scrie HotNews.ro.

Kievul și statele occidentale acuză Rusia că a masat zeci de mii de militari și echipament greu la granița sa cu Ucraina pentru a se pregăti pentru o posibilă ofensivă

Kremlinul a negat că ar planifica o nouă invazie, acuzând Ucraina și Statele Unite că „amplifică artificial” situația.

Moscova a cerut de asemenea garanții de securitate din partea SUA și NATO, printre revendicări numărându-se retragerea alianței din Europa de Est.

Rusia a anunțat sâmbătă că a încheiat „manevrele militare” de la granița sa cu Ucraina după ce președintele Vladimir Putin a declarat că a avut un răspuns „pozitiv” din partea Washingtonului în legătură cu propunerile de securitate formulate de Moscova.

Ucraina, care dorește să se alăture NATO, a primit de asemenea mai multe livrări de muniție și rachete Javelin din partea SUA, atrăgând mânia Moscovei.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la începutul lunii decembrie că intrarea Ucrainei în NATO ar fi „inadmisibilă” pentru Rusia și că „ar fi criminal să nu reacționăm”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Thu
13
Fri
17
Sat
19
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău