Ucraina va organiza exerciții militare în același timp cu manevrele preconizate de Rusia în Caucaz

  • 18 Iulie 2020 16:17
Ucraina va organiza exerciții militare în același timp cu manevrele preconizate de Rusia în Caucaz

Ucraina a anunțat vineri că va organiza exerciții militare, cărora speră că li se vor alătura și parteneri NATO, ca răspuns la aplicațiile Rusiei planificate în Caucaz și ca o asigurare împotriva oricărei escaladări a tensiunilor care ar putea urma la granița sa de est, informează Reuters, citată de defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, ținând cont de acumularea de trupe ruse în apropierea granițelor cu Ucraina sub pretextul desfășurării exercițiilor "Caucaz-2020", armata ucraineană a planificat, de asemenea, exerciții mixte de stat major și strategice denumite "Eforturi comune 2020', a declarat ministrul apărării ucrainean Andrii Taran, vineri, în parlamentul de la Kiev, potrivit Unian.

Andrii Taran a afirmat că exercițiile vor avea loc în septembrie în sudul Ucrainei și vor include, de asemenea, tiruri antiaeriene. Relațiile între Moscova și Kiev s-au tensionat în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea și a susținut o insurgență separatistă în estul Ucrainei, care rămâne activă.

Confruntările între trupele ucrainene și rebelii separatiști sprijiniți de Rusia s-au soldat din 2014 și până în prezent cu peste 13.000 de morți, în pofida declarării unei încetări a focului în 2015. "Acest răspuns asimetric va arăta că forțele armate ucrainene sunt pregătite să dea o ripostă demnă oricărei tentative a Federației Ruse de a exacerba situația sau de a declanșa ostilități la scară largă", a spus Taran. Kievul, a spus el, va invita țările NATO să se alăture acestor exerciții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău