Ucraina va institui o blocadă economică a teritoriului controlat de separatiști

  • 15 Martie 2017 14:57
Ucraina va institui o blocadă economică a teritoriului controlat de separatiști

Ucraina a anunțat că va opri toate transporturile de bunuri către și dinspre teritoriul controlat de separatiștii proruși în estul țării, a anunțat un oficial ucrainean care a precizat că blocada va fi menținută până la implementarea unor părți din acordul de pace de la Minsk, scrie Mediafax.ro.

Alexander Turchinov, președintele Consiliului de Securitate și Apărare din Ucraina a declarat că vor fi tăiate legăturile rutiere și feroviare între teritoriul controlat de rebeli și restul țării.

Ministerul de Interne, Poliția Națională, Garda Națională și Serviciul de Securitate au primit ordin să oprească toate transporturile de bunuri peste linia de delimitare între teritoriul administrat de guvernul de la Kiev și cel controlat de rebeli.

Blocada va fi menținută până la implementarea punctelor 1 și 2 din acordul de pace de la Minsk, adică încetarea ostilităților și retragerea armamentului din zona frontului, a adăugat Turchinov.

O blocadă neoficială a fost organizată încă de luna trecută de activiștii naționaliști din Ucraina, acțiune care a afectat în mod serios relațiile comerciale între cele două părți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău