Ucraina va înființa pe lângă NATO un centru de excelență pentru combaterea amenințărilor hibride

  • 15 Septembrie 2020 10:13
Ucraina va înființa pe lângă NATO un centru de excelență pentru combaterea amenințărilor hibride

Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Olga Stefanișina, a declarat că statutul Ucrainei de partener cu oportunități sporite în relația cu NATO (Enhanced Opportunities Partners/EOP) înseamnă o recunoaștere a contribuției semnificative a Kievului la asigurarea securității colective și a participării părții ucrainene la operațiunile de menținere a păcii.

Potivit demnitarului de la Kiev, acest nou statut, acordat părții ucrainene în luna iunie, permite o creștere a participării Ucrainei la exercițiile militare, oportunitate la care forțele ucrainene nu aveau acces până la obținerea noului statut. Stefanișina a mai explicat că militarii, ofițerii, funcționarii publici din Ucraina, de asemenea, au acum acces la activități din structurile NATO. "Unul dintre elementele pe care dorim să le aducem în cadrul parteneriatului de oportunități sporite în relația cu NATO este experiența unică a Ucrainei în combaterea amenințărilor hibride, militare și cibernetice.

Și, ca parte a participării noastre, dorim să înființăm un centru de excelență în combaterea amenințărilor hibride, care să reprezinte contribuția noastră semnificativă la sistemul NATO de securitate colectivă" - a explicat Olga Stefanișina, vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică. Amintim că pe 12 iunie, NATO a anunțat că a intrat într-un parteneriat mai strâns cu Ucraina, Kievul primind statutul de partener cu oportunități sporite în relația cu Alianța.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău