Oficial de la Kev: Ucraina va finanța construcția podului peste Nistru

  • 19 Ianuarie 12:55
Oficial de la Kev: Ucraina va finanța construcția podului peste Nistru

Construcția podului peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi ce va lega Kievul și Chișinăul, va fi finanțată din bugetul de stat al Ucrainei. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Jovkva, într-un interviu pentru tsn.ua, transmite IPN.

Oficialul ucrainean a declarat că, în timpul vizitei președintelui Republicii Moldova în Ucraina, a fost semnat un memorandum privind cooperarea în sectorul infrastructurii. „Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construcția unui pod peste Nistru, în regiunea Yampol-Cosăuți, și a autostrăzii corespunzătoare, ce va face legătura între Kiev și Chișinău”, a menționat Igor Jovkva, precizând că drumul între cele două capitale va putea fi făcut cu mașina în aproximativ cinci ore. Construcția podului va fi finanțată din bugetul de stat al Ucrainei.

Ukravtodor, agenția uraniană de stat responsabilă de drumuri, lucrează deja la cadrul de reglementare a acestei finanțări. Ucraina își asumă, de asemenea, construirea unei părți a autostrăzii, de la Kiev direct la pod. Moldova, la rândul său, își va completa propria parte a acestei autostrăzi.

„Este un proiect absolut realist, cu finanțare realistă. Rămâne doar să-l realizăm. Partea ucraineană și cea moldovenească au primit instrucțiunile de rigoare”, a declarat șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei.

Cei doi președinți au convenit asupra construcției unui pod peste Nistru, la punctul de trecere a frontierei Cosăuți-Yampol, în cadrul întrevederii oficiale a Maiei Sandu cu Vladimir Zelenski, la Kiev, în data de 12 ianuarie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
5
Wed
6
Thu
6
Fri
9
Sat
3

Curs oficial BNM 01 Martie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1120 -0.2306
USD 17.4385 -0.0161
RON 4.3302 -0.0482
UAH 0.6238 -0.0019
RUB 0.2332 -0.0036
Arhivă Radio Chișinău