Ucraina va cumpăra 1,8 milioane de doze din vaccinul chinezesc Sinovac

  • 30 Decembrie 2020 16:50
Ucraina va cumpăra 1,8 milioane de doze din vaccinul chinezesc Sinovac

Ucraina a semnat un contract pentru achiziționarea a 1,8 milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania chineză Sinovac, a anunțat miercuri administrația prezidențială de la Kiev, care așteaptă ca dozele să ajungă în țară ''cât mai curând posibil'', potrivit Reuters și Agerpres.

''Am desfășurat negocieri active, timp de mai multe luni și am obținut un rezultat concret'', a transmis președintele Volodimir Zelenski.

Potrivit premierului ucrainean Denis Șmigal, primele doze din vaccinul chinezesc ar putea sosi în februarie, în timp ce prima livrare de vaccinuri din schema globală COVAX ar putea ajunge în Ucraina în martie.

O doză de vaccin Sinovac va costa circa 18 dolari, a mai precizat administrația prezidențială de la Kiev, menționând că acest vaccin va fi achiziționat separat de cele din programul COVAX.

Ucraina, țară cu circa 40 de milioane de locuitori, se confruntă din septembrie cu o creștere semnificativă a numărului cazurilor de COVID-19, care au ajuns de la începutul pandemiei la 1.045.348, din care 18.324 de decese. După mai multe lockdown-uri, guvernul de la Kiev a anunțat că începând din ianuarie va înăspri restricțiile antiepidemice, urmând să închidă școlile, restaurantele, cafenelele, sălile de fitness și centrele de recreere.

Compania chineză Sinovac este în curs de definitivare a datelor rezultate în urma testelor clinice pentru vaccinul său efectuate și în alte țări, printre care Indonezia, Chile, Turcia și Brazilia, în aceasta din urmă fiind raportată o eficacitate a vaccinului cuprinsă între 50% și 90%. Doi medici turci au declarat săptămâna aceasta agenției Reuters că ar putea fi nevoie de încă cel puțin două săptămâni pentru a trage o concluzie asupra testelor clinice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău