Ucraina va boicota turneele de calificare la Jocurile Olimpice la care vor participa sportivi ruși

  • 31 Martie 11:46
Ucraina va boicota turneele de calificare la Jocurile Olimpice la care vor participa sportivi ruși

Guvernul ucrainean a anunțat că sportivii din Ucraina nu vor participa la turneele de calificare la Jocurile Olimpice la care vor concura reprezentanți ai Rusiei, relatează News.ro.

Decizia a fost anunțată de ministrul Oleg Nemchinov, membru al Comitetului Olimpic Ucrainean.

„La ședința de guvern, s-a luat o decizie la propunerea ministrului Vadim Gutzeit, conform căreia vom participa doar la turneele de calificare la care nu sunt ruși. Drept urmare, participarea în ciuda acetui criteriu poate duce la pierderea de către federația respectivă a statutului național”, a afirmat Nemchinov, potrivit insidethegames.biz.

Decizia vine după ce Comitetul Olimpic Internațional a anunțat, marți, că sportivii din Rusia și Belarus ar trebui să poată participa individual la competițiile internaționale dacă nu susțin ofensiva militară din Ucraina și nu au legături cu armata.

Nemchinov recunoaște că decizia de boicotare a calificărilor înseamnă pentru unii sportivi că nu vor avea șansa de a participa la JO, dar a menționat că este un preț care trebuie plătit.

„Știu, nu i-aș dori asta nimănui. Ieri am fost prezent la înmormântarea unui bon prieten, care și-a dedicat mai mult de 20 de ani din viață atletismului și a murit la Harkiv. A lăsat în urmă trei copii. A mers voluntar la război. A făcut parte din unitățile de luptă”, a menționat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău