Ucraina: Un oficial guvernamental ucrainean și un om de afaceri au fost reținuți sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei

  • 21 Iunie 2022 19:22
Ucraina: Un oficial guvernamental ucrainean și un om de afaceri au fost reținuți sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei

Un înalt oficial al guvernului ucrainean și un om de afaceri au fost reținuți sub suspiciunea că fac parte dintr-o presupusă rețea de spionaj rusească, a anunțat serviciul de securitate al Ucrainei (SBU). Numele celor doi suspecți nu au fost dezvăluite, dar se știe că sunt un înalt funcționar din Secretariatul Cabinetului de Miniștri și un șef de departament la Camera de Comerț și Industrie, transmite Reuters.

Suspecții au fost reținuți în cadrul unei „operațiuni speciale în mai multe etape”menite să neutralizeze  presupusa rețea de spionaj, a declarat SBU într-un comunicat postat pe Telegram.

În declarație se mai arată că suspecții „au transmis inamicului diverse informații clasificate: de la starea capacității noastre de apărare până la aranjamente la granița de stat și datele personale ale agenților ucraineni de aplicare a legii ”.

Potrivit informațiilor furnizate de SBU,  Rusia le-a plătit celor doi între și 15.000 de dolari pentru o  sarcină, în funcție de importanța secretului dezvăluit și a informațiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău