VIDEO | Ucraina trimite trupe suplimentare la granița cu R.Moldova. Măsurile vin în contextul înmulțirii manevrelor militare din Transnistria

  • 16 Aprilie 2021 16:19
VIDEO | Ucraina trimite trupe suplimentare la granița cu R.Moldova. Măsurile vin în contextul înmulțirii manevrelor militare din Transnistria

Armata ucraineană a dispus, joi, trimiterea de trupe suplimentare de-a lungul frotierei cu Republica Moldova, cu precădere pe segmentul transnistrean al frontierei, dar și înspre regiunea Odesa, relatează Balkan Insight, citat de Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, Serviciul de Stat al Grănicerilor din Ucraina a anunțat joi că trimite întăriri la granița cu Moldova pe fondul unei dispute care se înrăutățește între Ucraina și Rusia și care a declanșat temerile unui război deschis între cele două țări.

„Unitățile de intervenție rapidă elaborează elemente practice de protecție a frontierei ucrainene-moldovenești”, se arată în comunicatul de presă al Gărzii de frontieră ucrainene.

"În timpul exercițiilor, polițiștii de frontieră vor acorda o atenție specială acoperirii coastei mării și a estuarului, prevenind provocările la frontieră pentru ca situația să rămână controlată și stabilă", a adăugat comunicatul de presă. Decizia Kievului vine în contextul tensiunilor tot mai mari cu Moscova și a exercițiile rusești în regiunea transnistreană moldovenească, aproape de Ucraina, unde Rusia păstrează aproximativ 2.000 de soldați din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) și pacificatori.

Regiunea separatistă transnistraă, susținută de la Moscova, este capabilă să mobilizeze circa 15.000 de militari. De la începutul lunii aprilie, cel puțin șapte exerciții și manevre militare au fost efectuate de soldații ruși în Transnistria sau într-un format comun cu trupele transnistrene, potrivit experților militari de la Chișinău.

Ministrul apărării moldovenești Victor Gaiciuc a declarat pentru BIRN că Republica Moldova nu este îngrijorată de aceste exerciții militare comune pe malul stâng al râului Nistru, în regiunea separatistă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău