Ucraina susține că Rusia oferă informații despre o contraofensivă ucraineană pentru a distrage atenția de la pierderile din Bahmut

  • 05 Iunie 2023 19:40
Ucraina susține că Rusia oferă informații despre o contraofensivă ucraineană pentru a distrage atenția de la pierderile din Bahmut

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei a susținut că rapoartele rusești conform cărora Ucraina a început o contraofensivă sunt menite să distragă atenția de la pierderile suferite de Rusia în regiunea Bahmut, relatează The Guardian.

Într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, Hanna Maliar a spus că apărarea Ucrainei presupune și acțiuni contraofensive.

  • „Ce se intampla acum? Continuăm apărarea care a început pe 24 februarie 2022.
  • Operațiunea defensivă include totul, inclusiv acțiunile contraofensive. Prin urmare, în unele zone trecem la acțiuni ofensive.
  • În special, direcția Bahmut rămâne epicentrul ostilităților. Acolo ne îndreptăm pe un front destul de larg. Avem succes. Ocupăm înălțimile dominante. Inamicul este în defensivă și vrea să-și mențină poziția.
  • În sud - inamicul este în defensivă. Luptele de importanță locală continuă.
  • De ce rușii publică în mod activ informații despre o contraofensivă?
  • Pentru că trebuie să distragă atenția de la înfrângerea în direcția Bahmut”.

Rusia a susținut că Ucraina a declanșat o „ofensivă de mare anvergură” în zona Donbas, dar că forțele sale au reușit să respingă atacul, să ucidă sute de militari și să distrugă zeci de tancuri și blindate.

Anunțul rușilor spune că la ofensivă au participat șase batalioane mecanizate și două batalioane cu tancuri, iar că forțele ruse ar fi ucis 250 de soldați ucraineni și au distrus 16 tancuri și peste 20 de vehicule blindate.

Armata ucraineană a declarat luni că nu are informații despre o ofensivă majoră despre care Rusia a afirmat că Kievul a lansat-o în cinci puncte de-a lungul liniei frontului din regiunea ucraineană Donețk, informează Reuters.

„Nu avem astfel de informații și nu comentăm niciun fel de falsuri", a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, ca răspuns la o întrebare adresată de Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău