Ucraina susține că pe o porțiune din frontul de Sud a străpuns prima linie de apărare a Rusiei. Fortificațiile ruse - la un nivel fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial

  • 08 August 2023 12:50
Ucraina susține că pe o porțiune din frontul de Sud a străpuns prima linie de apărare a Rusiei. Fortificațiile ruse - la un nivel fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial

Purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional "Sud" din Ucraina, Natalia Humeniuk, a declarat, marți, că forțele armate ucrainene reușesc să-și extindă succesele, după ce au străbătut prima linie de apărare a rușilor în anumite zone din zona de sud, scrie defenseromania.ro.

Humeniuk a subliniat că rapoartele despre aceste succese ale armatei sunt anunțate etapizat, pentru a salva viața apărătorilor ucraineni.

"Da. Dar această lucrare este destul de dificilă. Aceasta este doar prima etapă, când este străpunsă linia de apărare. După aceea, trebuie să câștigi un punct de sprijin în acele zone și să oferi securitate unităților care au făcut același pas. Prin urmare, știrile în acest sens ar putea fi oarecum încetinite", a declarat Humeniuk, citată de Rador, răspunzând la întrebarea dacă Forțele Armate ale Ucrainei reușesc să obțină noi succese după ce au spart prima linie de apărare a rușilor în anumite sectoare ale frontului.

Natalia Humeniuk a mai remarcat că "trebuie să ne amintim că este vorba despre o muncă grea" și a asigurat că înaintarea ucrainenilor este în desfășurare, chiar dacă știrile în acest sens sunt difuzate cu întârziere, pentru a salva viața apărătorilor.

De precizat că ocupantul rus a ridicat în ultimele luni liniii de fortificații ce se întind pe zeci de kilometri, la un nivel fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial.

Contraofensiva e o operațiune complexă și lentă. Zalujnîi afirmă că Ucraina a respins tentativele ruse de a contraataca

Pe de altă parte trupele ucrainene creează condițiile necesare pentru a avansa pas cu pas și a prelua inițiativa pe câmpul de luptă, a declarat luni seara și comandantul șef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Liniile de apărare ale Kievului sunt stabile, iar trupele sale resping tentativele rușilor de a contraataca și de a distrage atenția forțelor ucrainene de la alte sectoare ale frontului, a declarat Zalujnîi într-un comunicat postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

"Lupte grele sunt în curs de desfășurare și, pas cu pas, trupele ucrainene continuă să creeze condițiile necesare pentru a avansa. Inițiativa este de partea noastră", a afirmat comandantul șef al armatei ucrainene după o convorbire telefonică purtată luni cu șeful Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley.

Ucraina a lansat o contraofensivă la începutul verii, încercând să recucerească părți de teritoriu capturate de Rusia în sudul și estul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău