Ucraina susține că a doborât 27 din cele 30 de drone Shahed lansate în cursul nopții de către Rusia

  • 19 Septembrie 2023 11:43
Ucraina susține că a doborât 27 din cele 30 de drone Shahed lansate în cursul nopții de către Rusia

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 27 din cele 30 de drone kamikaze Shahed și o rachetă balistică Iskander lansate de Rusia în cursul nopții de luni spre marți asupra Ucrainei, au indicat marți dimineață Forțele aeriene ucrainene pe platforma de mesagerie Telegram, potrivit EFE și Reuters.

Dronele au fost lansate de pe teritoriul Federației Ruse asupra sud-estului Ucrainei și au fost interceptate în diferite regiuni din sudul, centrul și vestul țării, au adăugat forțele aeriene, care au raportat, de asemenea, lansarea unei rachete balistice Iskander-M din peninsula Crimeea ocupată în direcția Krivoi Rog (sud-est).

Conform administrației militare din Krivoi Rog, orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, racheta a avariat mai multe clădiri de locuințe.

Zece drone Shahed-136/131 de fabricație iraniană au fost doborâte deasupra regiunii Mikolaiv (sud) în primele ore ale zilei de marți, potrivit administrației militare regionale, citate de DPA.

Principala țintă a atacului cu drone a fost regiunea Liov (Lviv) din vestul Ucrainei, în direcția căreia forțele ruse au lansat 18 aparate Shahed, dintre care 15 au fost doborâte. Potrivit administrației militare regionale, trei drone au nimerit țintele, incendiind trei depozite cu o suprafață de 9.450 metri pătrați, conform media de la Kiev.

Mai multe valuri de drone au fost auzite începând cu ora 01:30 GMT, precum și explozii, în timp ce pe străzi și-au făcut apariția vehicule grele în intervalul de timp în care sunt în vigoare restricții de circulație, a constatat la fața locului un jurnalist al AFP.

Primarul orașului Liov, Andrii Sadovîi, a precizat pe Telegram că au fost lovite depozite unde erau stocate ajutoare umanitare și produse alimentare, informează postul de televiziune ucrainean Kanal 24.

"Impresionează amploarea incendiului, pagubele sunt de zeci de milioane", a remarcat primarul din Liov, fără să precizeze dacă e vorba de dolari sau de grivne.

"În Liov sunt multe facilități utilizate de organizațiile umanitare internaționale și de rețelele noastre, care furnizează produse industriale și alimentare în multe regiuni ale țării", a spus el.

Deși inițial s-a comunicat despre doi grav răniți, dintre care unul a fost spitalizat, ulterior primarul din Liov a revenit cu un noul bilanț al atacului, raportând un mort, după recuperarea d sub dărâmături a cadavrului unui angajat al unuia dintre depozite.

Liov este situat la doar 80 de kilometri est de granița cu Polonia, stat membru al UE și NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău