Ucraina susține că a distrus centrul rus de comunicații spațiale din Crimeea

  • 29 Iunie 16:27
Ucraina susține că a distrus centrul rus de comunicații spațiale din Crimeea

Ministerul Apărării de la Kiev a transmis ieri, 28 iunie, că Ucraina a distrus într-un atac săptămâna aceasta centrul rus de comunicații spațiale amplasat în peninsula Crimeea ocupată, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Anterior, mesaje pe rețelele de socializare au semnalat explozii în apropierea satului Vitino din Crimeea, zona unde este localizat respectivul centru.

De asemenea, publicația britanică The Telegraph a relatat despre incendii puternice observate din satelit în urma unui atac cu rachete americane ATACMS asupra centrului de control spațial al Rusiei din Crimeea.

Ministerul ucrainean al Apărării a descris acest centru drept o componentă militară valoroasă în cadrul sistemelor de navigație și comunicații prin satelit folosite de trupele ruse.

În acest timp, Rusia a avertizat statele occidentale, în special SUA, că riscă o „confruntare directă” cu ea în urma intensificării zborurilor dronelor de recunoaștere deasupra Mării Negre.

Potrivit Moscovei, aceste drone, la fel și sateliții de recunoaștere și avioanele AWACS ale SUA, oferă Ucrainei informații despre țintele rusești pe care armata ucraineană reușește astfel să le lovească, iar unele sisteme folosite de Ucraina în aceste atacuri, precum rachetele ATACMS, sunt programate și dirijate spre țintă de specialiști americani.

Fragmente dintr-o astfel de rachetă doborâtă de antiaeriana rusă au provocat duminică patru morți, dintre care doi copii, și peste 150 de răniți pe o plajă din Sevastopol, în Crimeea ocupată.

În urma acuzațiilor Moscovei de implicare directă în conflict prin asistarea Ucrainei cu informații și dirijarea rachetelor, Pentagonul a răspuns luni că Ucraina „ia propriile decizii” asupra țintelor pe care intenționează să le lovească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Tue
27
Wed
25
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău