Ucraina suferă pierderi mari pentru că armele sunt livrate prea lent, spune Zelenski

  • 16 Septembrie 10:13
Ucraina suferă pierderi mari pentru că armele sunt livrate prea lent, spune Zelenski

Trupele ucrainene suferă pierderi mari deoarece armele occidentale sosesc prea lent pentru a echipa forțele armate în mod corespunzător, a declarat președintele Volodimir Zelenski pentru CNN, într-un interviu difuzat duminică, 15 septembrie, transmite News.ro.

Rusia a câștigat teren în unele părți din estul Ucrainei, inclusiv în jurul Pokrovskului. Capturarea nodului de transport ar putea permite Moscovei să deschidă noi linii de atac.

Zelenski a declarat că situația din est este „foarte dificilă”, adăugând că jumătate din brigăzile ucrainene de acolo nu sunt echipate.

Așa că pierzi o mulțime de oameni. Pierzi oameni pentru că nu sunt în vehicule armate... nu au artilerie, nu au cartușe de artilerie”, a afirmat Zelenski, vorbind în limba engleză. CNN a declarat că interviul a fost înregistrat vineri, 13 septembrie.

Zelenski a declarat că pachetele de ajutor cu arme promise de Statele Unite și națiunile europene sosesc foarte lent.

Avem nevoie de 14 brigăzi pentru a fi pregătiți. Până acum, din aceste pachete nu am echipat nici măcar patru”, a spus el.

Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat sâmbătă, 14 septembrie, că Washingtonul lucrează la un nou pachet de ajutor „substanțial” pentru Ucraina.

Zelenski urmează să se întâlnească cu președintele american Joe Biden în această lună și va prezenta un plan pentru încheierea războiului. Principalele elemente sunt securitatea și sprijinul diplomatic, precum și ajutorul militar și economic, a spus el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău