Ucraina și-a retras temporar observatorii militari din Zona de Securitate

  • 17 Martie 2022 18:23
Ucraina și-a retras temporar observatorii militari din Zona de Securitate

Ucraina și-a retras temporar observatorii militari din Forțele Mixte de Menținere a Păcii în Zona de Securitate a Republicii Moldova, în legătură cu situația creată în țara vecină. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control anunță că a primit o notificare în acest sens de la Ambasada Ucrainei, transmite IPN.

Chișinăul precizează că membrii CUC au revenit la Tighina pentru a continua discuțiile cu privire la situația în Zona de Securitate și funcționalitatea mecanismelor de menținere a păcii. „Deoarece exponenții Tiraspolului în Comisie, contrar regulamentului și ignorând practica constructivă anterioară în cazuri similare, și-au reluat încercările de a orienta activitatea Comisiei Unificate de Control spre dispute politice, nu s-a reușit aprobarea ordinii de zi”, se arată într-un comunicat de presă. După discuții îndelungate și contradictorii, la propunerea delegației Federației Ruse, ședința a fost amânată pentru o săptămână.

Forțele Mixte de Menținere a Păcii în Zona de Securitate au fost create în 1992. Această misiune este formată din contingente militare ale Federației Ruse, Moldovei, Ucrainei și regiunii transnistrene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău