Ucraina și-a retras temporar observatorii militari din Zona de Securitate

  • 17 Martie 18:23
Ucraina și-a retras temporar observatorii militari din Zona de Securitate

Ucraina și-a retras temporar observatorii militari din Forțele Mixte de Menținere a Păcii în Zona de Securitate a Republicii Moldova, în legătură cu situația creată în țara vecină. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control anunță că a primit o notificare în acest sens de la Ambasada Ucrainei, transmite IPN.

Chișinăul precizează că membrii CUC au revenit la Tighina pentru a continua discuțiile cu privire la situația în Zona de Securitate și funcționalitatea mecanismelor de menținere a păcii. „Deoarece exponenții Tiraspolului în Comisie, contrar regulamentului și ignorând practica constructivă anterioară în cazuri similare, și-au reluat încercările de a orienta activitatea Comisiei Unificate de Control spre dispute politice, nu s-a reușit aprobarea ordinii de zi”, se arată într-un comunicat de presă. După discuții îndelungate și contradictorii, la propunerea delegației Federației Ruse, ședința a fost amânată pentru o săptămână.

Forțele Mixte de Menținere a Păcii în Zona de Securitate au fost create în 1992. Această misiune este formată din contingente militare ale Federației Ruse, Moldovei, Ucrainei și regiunii transnistrene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău